حوزهای با این همه تأثیرگذاری در جامعه، برای اینکه به آسیبهایی قالبی و محتوایی دچار نشود، نیازمند تدوین نظام معنایی، تدقیق واژگان، پالایش زبان، تولید فکر و تولید محتواست. از این منظر بازنگری و فهم چیستی، چگونگی و چرایی مداحی امری مهم تلقی میشود که باید مد نظر کارشناسان، استادان و دلسوزان در حوزههای مختلف فرهنگی و مذهبی ...
برخی سخنرانان دینی به جای نقل آیات و پیامهای قرآن به ذکر مسائلی همچون خواب و مکاشفات میپردازند که نمیتوان به آن استناد کرد، اینکه تمام یک مبحث منبر به نقل یک خواب بگذرد، کار درستی نیست و در روز قیامت سخنران باید پاسخگو باشد.
کارشناسان مذهبی با مشورت با اهل فن از جمله جامعه شناسان، روانشناسان، علما و روحانیونی که در عرصه اجتماع با مردم و مشکلات آنها سروکار دارند، باید معضلات و مشکلات جامعه را بسنجند و اولویت بندی کنند و سپس بر مبنای تعالیم دینی به رفع مشکلات و معضلات جامعه بپردازند.
برقراری ارتباط با مخاطبان و تبلیغ در جهان کنونی یک علم بسیار پیشرفته است اما علاوه بر این مبانی دینی، ویژگیهای مبلغان دین را میتوان از منابع اسلامی استخراج کرد.
حجت الاسلام والمسلمین مهدی بهرامی در نوشتاری با عنوان «حلقه مفقوده موفقیت تبلیغ دین در سینما و تلویزیون» به مناسبت روزتبلیغ واطلاع رسانی دینی آورده است:
ما تبلیغ خود را با هنر آمیخته نکرده ایم در حالی که باید بین هنر و تبلیغ آشتی دهیم چون اگر کلام ما هنرمندانه باشد در نهاد انسانها نفوذ کرده و اثرگذار می شود و آنوقت است که این جوان خود یک مبلغ در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی خواهد بود و دیگران را هدایت می کند.
فرهنگ و دینی که به نمایش های خیابانی و تلویزیونی کشیده می شود، سرانجام ویران و مضمحل خواهد شد، زیرا تلویزیون محتوای دین را بسیار قشری و سطحی می کند و از دین قالبی برای سرگرمی و گذران وقت می سازد.
حال اگر دست یابی به نسخه ی بدل و الکترونیزه شده ی این امر قدسی در هر مکانی آن هم بواسطه ی ابزارآلات به تامین سرگرمی منتهی شود؛ در نهایت شاهد یک نسخه ای از آیین مردم پسند شده ی کالاشده ی سرگرمی مانند، هستیم که در صورت ادامه ی هجوم مراسم عزاداری در هر زمان و هر نقطه به انسان ها، علاوه بر القای وجه سرگرمی به آن حتی در ...
بستری که مداح انتخاب میکند باید بستری باشد که در آن از عاطفه آغاز و به معرفت ختم شود و این سیر را طی کند. ارزش این کار از ساعتها سخن بلیغ و فصیح بیشتر است. به زبان دیگر، اعتبار کار مداحی از اهل منبر بیشتر است.
مدیر کل دفتر مطالعات و رصد فرهنگی معاونت پژوهشی و آموزشی سازمان تبلیغات تاکید کرد: دینباوری و دینداری در نمود کلان جمعیتی خود، همچنان وجه مشخصۀ غالب و پایدار جامعۀ ایرانی بوده و هست.
همشهری جوان در این شماره از ویژه نامه فرهنگ و دین خود با عنوان آیه، پروندهای برای مهمترین رسانه شیعه تحت عنوان «منبر؛ رسانهای میان زمین و آسمان» کار کرده است که در زیر به بخشی از آن اشاره میشود.
بنا به تعریف دینیمان لحظهای را نداریم که در آن فارغ از دین باشیم اما این به آن معنا نیست که ما در همه لحظات و به شکل نامناسب دین را در منظر دید همه و در پیشگاه اجتماع قرار بدهیم.
در آستانه سالگرد تاسیس سازمان تبلیغات اسلامی و روز تبلیغ و اطلاعرسانی دینی، نشست خبری معاون امور فرهنگی و تبليغ سازمان تبليغات اسلامی در ساختمان شماره ۲ سازمان، هماکنون در حال برگزاری است.